به گزارش ميراث آريا (CHTN)، با آن که در ضوابط تمام آرايشگاه‌هاي کشور ذکر شده که بايد تمام وسايل آرايشي مورد استفاده مشترک براي مشتريان حذف شود، اين طرح هنوز در بسياري از آرايشگاه‌هاي کشور اجرا نمي‌شود و سلامت شهروندان و خود آرايشگرها را با خطر مواجه ساخته است.

بر اساس دستورالعمل‌هاي اداره بهداشت موادغذايي و بهسازي اماکن عمومي وزارت بهداشت، هيچ آرايشگاه مردانه يا زنانه حق استفاده از وسايل آرايشي شخصي همانند حوله، پيش‌بند، تيغ، شانه و ديگر وسايل مشابه به صورت مشترک را ندارد، به جز مواردي که امکان استفاده يک‌بار مصرف آن براي هر مشتري وجود ندارد. اين در حالي است که در سال 85 نيز گندزدايي و استريل کردن تجهيزات آرايشگاهي که به صورت يک‌بار مصرف وجود ندارند، اجباري شد اما صاحبان آرايشگاه‌ها به دلايل مختلف از خريد دستگاه اتوکلاو سر باز زدند به طوري که هنوز اين طرح به صورت استاندارد اجباري در کشور مطرح نشده است.

اکنون بسياري از آرايشگران به سبک نيم قرن گذشته، در پايان روز و هنگام نظافت کلي مغازه تنها از الکل براي ضدعفوني کردن و‌سايل استفاده مي‌کنند که با توجه به گسترش بيماري‌هاي جديد، ديگر کافي نيست. زيرا قيچي و موچين مي‌توانند به راحتي بيماري و يک زخم را به مشتري بعدي يا خود آرايشگران نيز سرايت دهند و مي‌بايست پس از پايان کار هر مشتري استريل شوند. با توجه به اين که در ايران بسياري از آرايشگاه‌ها هنوز وسايل خود را استريل نمي‌کنند، آن‌ها تفاوتي با آرايشگرهاي خياباني دوره قاجار ندارند و در چند سال گذشته تنها دکور MDF و تلويزيون LCD به مغازه‌شان اضافه شده است.

بيماري‌هايي نظير HIV ايدز، هپاتيت C و B، عفونت‌هاي ميکروبي، ويروسي، قارچي، باکتريايي و بيماري‌هاي پوستي مانند اگزما، زگيل، تراخم، کزاز، کچلي، شپش و ساير حساسيت‌هاي پوستي در صورت رعايت نکردن اصول بهداشتي و استفاده از وسايل آلوده ديگران به مشتري‌هاي بعدي انتقال مي‌يابد.

اگر فردي که به هر ويروسي آلوده است به يک آرايشگاه مراجعه کند، با توجه به استريل نشدن قيچي و وسايل ديگر، بيماري او به مشتري‌هاي بعدي نيز انتقال مي‌يابد و آن‌ها هرگز نخواهند فهميد که چگونه مبتلا شده‌اند و اين امر گاهي نيز موجب گمراهي پزشکان در تشخيص بيماري مي‌شود.

از آنجا که تبليغات عليه بيماري‌هايي چون HIV ايدز در کشور هنوز کافي نيست و مبتلايان آن زندگي اجتماعي دشواري را سپري مي‌کنند و بسياري نيز بدون توجه به احتمال آلوده شدن ديگران ترجيح مي‌دهند بيماري‌شان را پنهان کنند، ملزم کردن آرايشگاه‌ها به استفاده از دستگاه اتوکلاو و استفاده از آن بسيار ضروري به نظر مي‌رسد. تا زماني که با آرايشگران متخلف که استريل کردن وسايل مشترک مشتريان را جدي نمي‌گيرند برخورد قضايي نشود و پروانه کسب متخلفان تعليق نشود، شاهد گسترش بيماري‌ها از طريق اين امکان خواهيم بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1389111261